Totaal aantal pageviews

maandag 19 oktober 2009

Atelier Arabesque is er in geslaagd de groep uit te breiden.

Expositie Schoterhof 19 oktober 2009 - 7 januari 2010
Atelier Arabesque is er (vooralsnog éénmalig) in geslaagd de groep uit te breiden van 2 naar 8 personen en geeft daarbij een start aan kunstuitingen, die voor het eerst te zien zijn in het zorgcentrum Schoterhof aan de Plesmanlaan te Haarlem. Bijzondere dank gaat uit naar Lars van den Bosch, student kunstgeschiedenis, die ons hielp bij het inrichten van de expositie. De kunstuitingen zijn individueel tot stand gekomen. De kunstenaars waaronder enkelen autodidact zijn en anderen hebben zich gevormd via les tot lesgeven of het deelnemen aan of geven van workshops. De exposanten zijn Willemien Hoogeland, Kornelis Winkel, Tabe Roggeveen, Ineke van Hofwegen, Elma van Waalwijk van Doorn, Joke Schuit, Margy Dernison en Martien Hersman. Klik op het grafisch ontwerp "Tabe Ward Roggeveen ©" om te vergroten!!

Even voorstellen.............

Ineke van Hofwegen-Dalhuijsen
Ik ben lerares lichamelijke opvoeding op het Mendelcollege,en ik geef workshops schilderen in Velsen of op locatie,(bijv.bij les Moineaux in la Roche en Ardenne (Belgie))begon ongeveer 10 jaar geleden met schilderen. Lange tijd les gehad van Marcella van Zanten bij het kunstencentrum Velsen. Bij Marcella leerde ik werken met verschillende materialen en diverse technieken. Acrylverf heeft uiteindelijk mijn voorkeur. Vele doeken bevatten niet alleen verf maar ook houtskool, schroeven, spijkers, steentjes, parapludoek, enz. Deze materialen worden dan uiteindelijk verwerkt in een collage. De stijl is figuratief/abstract. Door vele kunstenaars zoals Keefer en Gaudi, geïnspireerd maar ook door opgedane indrukken tijdens buitenlandse reizen. ( Landen als Egypte, Kenia en Maleisie zijn zeer kleurrijk, wat terug te vinden is in mijn werk.)
Mijn uitgangspunt is dat je je iets moet kunnen voorstellen in de vormen die op het doek staan maar ze laat de interpretatie graag aan de toeschouwer over.
“Ik wil de werkelijkheid ombouwen tot iets nieuws, iets eigens en ik vind het altijd weer geweldig als iedereen iets anders in mijn doeken ziet”.
Exposities:
Huisartsenpraktijk Corver,Joustra, Ijmuiden.
Fysiotherapie praktijken in (doorlopende expositie) Driehuis,
Groepspraktijk voor osteopathie/haptonomie Bennebroek (doorlopende expositie)
Deelname aan expositie cursusgroep vrij schilderen in de stadsschouwburg in Velsen,de groepsexpositie”Spiegeling”in de grote St.Laurenskerk in Alkmaar, en het Zee en Havenmuseum in Ijmuiden
Villa Sportiva in Ijmuiden
Business Club van “ Stormvogels Telstar”te Velsen.
Galerie AFP in Ijmuiden

Ir. Kornelis Winkel, 16 jan 1921 – 10 juli 1990. Geboren te Heerenveen
Kornelis Winkel bekeedde diverse hoge functies in het bedrijfsleven bij
o.a. Philips Eindhoven en Royal Leerdam. Hij was een gepassioneerd hobby
goochelaar en kunstschilder van het Friese landschap.

Na zijn pensionering verhuizen Kornelis en zijn vrouw naar Vence en later in de omgeving naar de Avenue de Golf in St Rafael. In deze jaren schildert hij de omgeving van Saint Paul de Vence, Gagnes, Tourettes, Cannes en de Camarque.

Hij gaat exposeren en ontmoet, later goede bekenden, Kees Bol, Paul Ginther, Francine Genot, André Verdet, Pierre Cochet, e.v.a.

Zijn vriend en buurman Willem Duys schreef voor één van zijn exposities
over zijn schilderkunst:
“Niemand heeft de Provence gezien als door de ogen van Winkel” en “Winkel
is onmiskenbaar een Winkel, het lief te hebben, er van te houden of zelfs niet mooi te vinden”

Exposities :
Galerie Montfleury de Cannes, Château de la Tourettes – sur – Loup, Mas d`Artigny, Amsterdam, Eindhoven, Zurich, Rome, Nice, St. Paul de Vence,
Bendor, Vence, Castillion-de-Gare. Kornelis Winkel nam deel aan diverse Internationale Salons en Grand Prix. Hem stonden eervolle vermeldingen te wachten, ooit eindigde hij als finalist met zijn werken uit privé
collectie, die werden gemaakt op zijn reizen door Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Engeland, de Verenigde Staten en Japan.

Willemien Hoogeland
De aquarellen van Willemien zijn vooral geïnspireerd door de natuur en bestaan voor een groot deel uit bloemen, maar zij schildert ook graag stillevens, landschappen en portretten.
Zij heeft o.a. les gehad van Poppe Damave en Willy van Haard en ook nam zij enkele jaren privélessen bij een aquarellist in Den Haag.
Inmiddels heeft zij echter een geheel eigen stijl ontwikkeld.
Opvallend hierbij is het spelen met kleuren in de achtergrond , maar ook de perfecte afwerking van de aquarellen.
Willemien geeft zelf ook aquarellessen en workshops en exposeerde reeds diverse malen in Haarlem en omgeving.

Joke Schuit.
Ik ben geboren in Heemstede, als zesde in een gezin van zeven.
Ik had een creatieve moeder, maar door het drukke gezin is dat niet helemaal naar buiten gekomen.
Ik ben autodidact, door "toeval" heb ik in 2001 het schilderen
ontdekt (door een aangeboden workshop).
Daarna wel incidenteel lessen gevolgd, o.a bij Helena Nascimento en Pieter van Beek.
Sinds 3 jaar schilder ik elke week bij Caroline Glas van Galerie Het Heerenhuis in Lisse.
Ik werk afwisselend met verschillende materialen, pastel, acryl of olie, daarbij maak ik vaak gebruik van gemengde technieken.

Ook geef ik regelmatig schilderworkshops van één dag.
Dit is bedoeld om mensen kennis te laten maken met schilderen (zoals ik er zelf ook kennis mee heb gemaakt).

Wat is begonnen als een hobby is intussen veel meer geworden dan dat, het is, naast mijn Reiki praktijk, absoluut mijn passie! Ik hoop dat men dat terug kan zien in mijn schilderijen!

Tabe Ward Roggeveen
geboren op 12-6-1979 te haarlem in een gezin van 5... mijn ouders waren, zijn altijd erg creatief en dat heb ik dus automatisch mee gekregen...
na de vrije school ben ik meubelmaken gaan doen, maar al snel bleek dat het niet helemaal te zijn... wilde meer mijn creatieve kant gebruiken...
dus ging aan de hoge school voor de kunsten hku, beeldendekunst en vormgeving studeren... ja dat was het...
nu schilder ik op planken en doek, zeer vrije kunst...

Elma van Waalwijk van Doorn-Eterman.
Na 33 jaar lesgegeven te hebben op het mendelcollege in Haarlem, als vakdocent lichamelijke opvoeding, ging ik met FPU toen ik 55 was. Ik doe veel aan sport, golf, arobics, en ik ben net na 46jaar gestopt met hockeyen. Ik heb een grote tuin en werk er graag in, ben ook lid van een tuinclub. Na de FUT ben ik nadat ik een workshop bijwoonde bij Willemien Hoogeland in Aquarelleren, verder gegaan met de lessen bij haar. Iedere woensdagmiddag twee uur in alle rust bezig zijn, dat was goed voor mij. In de zomer gingen wij weleens naar buiten om in de natuur echt goed te kijken en te schilderen, dat was erg leuk. Ik ben van plan om niet meer van voorbeelden te werken , maar van leuke dingen foto’s te nemen , b. v. van plekjes die je tegen komt, die je inspireren en die dan te gaan schilderen. Ik heb veel huizen van kennissen en mijn eigen huis geschilderd en daar zijn ook wat kaarten van gemaakt om ze te versturen, je kunt toch niet alles ophangen........Heb een half jaartje niets gedaan op dit gebied, maar nu ga ik de draad weer oppakken.

Margy Dernison exposeert met aquarel- en pastelwerk. Zij schildert portretten, dansers, paarden, landschappen en strandtaferelen. In opdracht schildert Margry ook op aanvraag.

Margy’s talent komt waarschijnlijk van haar vader. Hij was een sterk voorbeeld voor haar en leerling van Herman Kruider. Enkele werken van Herman Kruyder zijn na zijn dood door o.a. het Frans Hals museum aangekocht.
Van jongs af aan tekent Margy en ontwikkelt snel een eigen stijl.
Samen met haar vader leert zij vele facetten van de
kunstgeschiedenis.

Martien Hersman schildert in thema’s landschappen, portretten figuratief zowel met olieverf als acryl op een directe manier en het liefst abstract.
Martien is een zoon van een musicus, hij heeft nauwelijks in zijn jeugd getekend en blijkt een autodidact amateurschilder. Pas in 2004 begon hij hiermee. De laatste 3 jaar tekent Martien regelmatig samen met Margy Dernison op zijn niveau zo doende op een hoger peil te brengen.

dinsdag 30 juni 2009

Huis ter Hagen organiseert expositie van Atelier Arabesque

In de maanden juli, augustus, september en oktober exposeren Margy Dernison en Martien Hersman beneden in de gang naar het winkeltje voorbij de receptie en de gang dwars daarop.

Huis ter Hagen
Lodewijk van Deyssellaan 254
1985 CV Driehuis
Telefoon: 0255-548100

vrijdag 29 mei 2009

Oprichting Atelier Arabesque

Atelier Arabesque is opgericht 01-08-2006 door nicht en neef Margy Dernison en Martien Hersman.


Margy Dernison
Margy Dernison exposeert met aquarel- en pastelwerk. Zij schildert portretten, dansers, paarden, landschappen en strandtaferelen. In opdracht schildert Margry ook op aanvraag.

Margy’s talent komt waarschijnlijk van haar vader. Hij was een sterk voorbeeld voor haar en leerling van Herman Kruyder. Enkele werken van Herman Kruyder zijn na zijn dood door o.a. het Frans Hals museum aangekocht. Van jongs af aan tekent Margy en ontwikkelt snel een eigen stijl. Samen met haar vader leert zij vele facetten van de kunstgeschiedenis.



Martien Hersman
Martien Hersman schildert in thema’s landschappen, portretten figuratief zowel met olieverf als acryl op een directe manier en het liefst abstract. Martien is een zoon van een musicus, hij heeft nauwelijks in zijn jeugd getekend en blijkt een autodidact amateurschilder. Pas in 2004 begon hij hiermee.

Pianospelen tijdens de koffie
Martien speelt belangeloos ook zo voor en na klassiek- en jazz pianomuziek de afgelopen jaren bij huize Spaar en Hout (Haarlem)1989-1990, A.G. Bodaan te Bentveld 2009 en Meerleven te Bennebroek 1996-2009. Geinteresseerd ? Bel (+31625236537) of mail naar martien.hersman@gmail.com

zaterdag 4 april 2009

Expositie “Atelier Arabesque” bij Stg. Zorgcontact

Van 1 april tot 19 juni 2009 organiseert Huis in de Duinen praktisch dezelfde expositie als bij A.G. Bodaan van nicht en neef Margy Dernison en Martien Hersman te Zandvoort.

donderdag 22 januari 2009

Expositie “Atelier Arabesque” bij Stg. Zorgcontact

Expositie “Atelier Arabesque” bij Stg. Zorgcontact
AG Bodaan, Bramenlaan 2, te 2116 TR Bentveld
Van 28 januari tot 31 maart 2009 organiseert AG Bodaan de expositie van nicht en neef Margy Dernison en Martien Hersman aan de Bramenlaan 2 te Bentveld..
Beiden geboren en getogen Haarlemmers.
Margry Dernison exposeert met aquarel- en pastelwerk. Zij schildert portretten, dansers, paarden, landschappen en strandtaferelen. In opdracht schildert Margy ook op aanvraag.
Margy’s talent komt waarschijnlijk van haar vader. Hij was een sterk voorbeeld voor haar en leerling van Herman Kruyder. Enkele werken van Herman Kruider zijn na zijn dood door o.a. het Frans Hals museum aangekocht. Van jongs af aan tekent Margy en ontwikkelt snel een eigen stijl. Samen met haar vader leert zij vele facetten van de kunstgeschiedenis.

Martien Hersman schildert in thema’s landschappen, portretten figuratief zowel met olieverf als acryl op een directe manier en het liefst abstract. Martien is een zoon van een musicus, hij heeft nauwelijks in zijn jeugd getekend en blijkt een autodidact amateurschilder. 5 jaar geleden begon hij hiermee.

Samen met zijn nicht kijken zij al terug op 8 Kennemerland exposities begonnen in IJmuiden bij Breezicht en voorts bibliotheek Hillegom, galerie Catherina Hillegom, IJmuiden De Moerberg, doktersspost Voorhout, gemeentehuis Bennebroek en via Zorgcontact Bennebroek Meerleven nu hier in AG Bodaan Bentveld.