Totaal aantal pageviews

donderdag 22 januari 2009

Expositie “Atelier Arabesque” bij Stg. Zorgcontact

Expositie “Atelier Arabesque” bij Stg. Zorgcontact
AG Bodaan, Bramenlaan 2, te 2116 TR Bentveld
Van 28 januari tot 31 maart 2009 organiseert AG Bodaan de expositie van nicht en neef Margy Dernison en Martien Hersman aan de Bramenlaan 2 te Bentveld..
Beiden geboren en getogen Haarlemmers.
Margry Dernison exposeert met aquarel- en pastelwerk. Zij schildert portretten, dansers, paarden, landschappen en strandtaferelen. In opdracht schildert Margy ook op aanvraag.
Margy’s talent komt waarschijnlijk van haar vader. Hij was een sterk voorbeeld voor haar en leerling van Herman Kruyder. Enkele werken van Herman Kruider zijn na zijn dood door o.a. het Frans Hals museum aangekocht. Van jongs af aan tekent Margy en ontwikkelt snel een eigen stijl. Samen met haar vader leert zij vele facetten van de kunstgeschiedenis.

Martien Hersman schildert in thema’s landschappen, portretten figuratief zowel met olieverf als acryl op een directe manier en het liefst abstract. Martien is een zoon van een musicus, hij heeft nauwelijks in zijn jeugd getekend en blijkt een autodidact amateurschilder. 5 jaar geleden begon hij hiermee.

Samen met zijn nicht kijken zij al terug op 8 Kennemerland exposities begonnen in IJmuiden bij Breezicht en voorts bibliotheek Hillegom, galerie Catherina Hillegom, IJmuiden De Moerberg, doktersspost Voorhout, gemeentehuis Bennebroek en via Zorgcontact Bennebroek Meerleven nu hier in AG Bodaan Bentveld.