Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 mei 2009

Oprichting Atelier Arabesque

Atelier Arabesque is opgericht 01-08-2006 door nicht en neef Margy Dernison en Martien Hersman.


Margy Dernison
Margy Dernison exposeert met aquarel- en pastelwerk. Zij schildert portretten, dansers, paarden, landschappen en strandtaferelen. In opdracht schildert Margry ook op aanvraag.

Margy’s talent komt waarschijnlijk van haar vader. Hij was een sterk voorbeeld voor haar en leerling van Herman Kruyder. Enkele werken van Herman Kruyder zijn na zijn dood door o.a. het Frans Hals museum aangekocht. Van jongs af aan tekent Margy en ontwikkelt snel een eigen stijl. Samen met haar vader leert zij vele facetten van de kunstgeschiedenis.



Martien Hersman
Martien Hersman schildert in thema’s landschappen, portretten figuratief zowel met olieverf als acryl op een directe manier en het liefst abstract. Martien is een zoon van een musicus, hij heeft nauwelijks in zijn jeugd getekend en blijkt een autodidact amateurschilder. Pas in 2004 begon hij hiermee.

Pianospelen tijdens de koffie
Martien speelt belangeloos ook zo voor en na klassiek- en jazz pianomuziek de afgelopen jaren bij huize Spaar en Hout (Haarlem)1989-1990, A.G. Bodaan te Bentveld 2009 en Meerleven te Bennebroek 1996-2009. Geinteresseerd ? Bel (+31625236537) of mail naar martien.hersman@gmail.com